Meyan kökü (licorice, liquorice) ürünleri, şekerleme endüstrisinin önemli bir bileşenidir ve kendine has tatlı ekşi tatlarıyla pek çok ülkede tüketicilerin beğenisini kazanmıştır. Bu ürünlerin üretim sürecinde, özellikle soğutma aşamasında dikkatli bir nem kontrolü gerekmektedir. Soğutma tünellerinde kullanılan nem alma cihazlarının bu süreçteki önemi, ürün kalitesi ve raf ömrü açısından kritik bir rol oynar. Licorice ürünler yüksek sıcaklıkta pişirildikten sonra ekstruderden çekili ve sonrasında çıkan ürünler bir konveyör bant ile soğutma tünellerine giriş yapar. Bu aşamada ürünlerin bulunduğu ve kademeli olarak soğutulduğu tünelde nem alma cihazları ile nem kontrolünün yapılması gerekir. Eğer soğutma sürecinde bağıl nem yüksek olursa, ürünler nem çekebilir ve bu durum ürünün dokusunu, lezzetini ve raf ömrünü olumsuz etkileyebilir. Ayrıca tünel içerisinde oluşan yüksek bağıl nemli ıslak havadan ötürü ürünlerin konveyöre yapışması ve bu yüzden konveyör hızının yavaşlatılarak üründen nem alma cihazına gelen nemin dengelenmesi sağlanır. Bu gibi durumlarda soğutma tüneline giriş yapan ürün miktarı azalır ve toplam üretim kapasitesinde düşüş yaşanır. Modern ve endüstriyel nem alma cihazlarının kullanıldığı proseslerde enerji verimli kullanılarak üretimde süreklilik sağlanır.
Meyan kökü (licorice) ürünlerinin paketleme süreci de, nem kontrolü açısından önemlidir. Paketleme istasyonlarında nem alma cihazının kullanılarak nem oranının düşük tutulması, paketlenmiş ürünlerin tazeliklerini korumasına ve daha uzun raf ömrüne sahip olmasına olanak tanır.
NKT – Nem Kontrol Teknolojileri olarak, uzman mühendislik ekibimiz ile müşterilerimize en uygun endüstriyel nem alma cihazı çözümlerini sunarak, licorice (liquorice, meyan kökü) üretim ve paketleme alanlarının verimliliğinin artırılması ve üretim sürecinin bütünlüğünün korunması ile enerji verimli, yüksek performanslı çözüm önerileri sunuyoruz.
Daha fazla bilgi için aşağıdaki iletişim formundan bize ulaşabilirsiniz.