Şeker veya şekerli ürün üretimi ve depolanması,
nem kontrolü açısından hassas bir süreçtir. Şeker üretim proseslerinde
kullanılan sakkaroz ve mısır şurubu gibi higroskopik bileşenler, havadaki su
buharı ile tepkimeye girerek, ürün yüzeyinde yapışkanlık ve topaklaşmaya sebep
oluşturabilir. Bu durum üretim sürecinin akıcılığını bozar ve paketleme
makinelerinde aksamalara neden olabilir. Bu nedenle, şekerli ürün üretim ve
depolama alanlarında nem kontrolü ve nem alma cihazlarının kullanımı hayati
öneme sahiptir.
Üretim sürecinde ortamda bulunan nem, yüksek
hızlı paketleme makinelerinin sık sık durmasına ve sürecin yavaşlamasına neden
olur. Ayrıca, şeker yüzeyindeki nem
kaynaklı deformasyonlar ürünün tadını, parlak görünümünü ve kaplama
prosesindeki kalitesini etkileyebilir. Nem alma cihazlarının şeker üretim
alanlarında kullanılması durumunda, ürünlerde yaşanan mevsimsel etkiye bağlı
kapasite farklılıkları yaşanmaz.
Şekerin depolandığı ve uzun dönem muhafaza
edildiği alanlarda nem alma cihazlarının kullanılmaması durumunda şekerin,
mevsimsel etkiye bağlı olarak iç ortam bağıl nem değerlerinin de yükselmesi ile
havadaki su buharı ile tepkiyemeye girmesi ve sertleşerek kullanım zorluğu
çıkartması en yaygın karşılaşılan problemlerdendir. Bu gibi durumlarla
karşılaşmamak için uzun dönem şeker depolamada nem alma cihazı kullanımı ile
bağıl nem değerinin %50RH civarında tutularak havadaki su buharı ve higroskopik
malzemelerin tepkimeye girmesi engellenir.
NKT – Nem Kontrol Teknolojileri olarak, uzman
mühendislik ekibimiz ile müşterilerimize en uygun endüstriyel nem alma cihazı
çözümlerini sunarak, licorice (liquorice, meyan kökü) üretim ve paketleme
alanlarının verimliliğinin artırılması ve üretim sürecinin bütünlüğünün
korunması ile enerji verimli, yüksek performanslı çözüm önerileri sunuyoruz.
Daha fazla bilgi için aşağıdaki iletişim
formundan bize ulaşabilirsiniz.