Sığır Jelatini Kurutma Prosesleri

Sığır Jelatini Kurutma Prosesleri

Sığır jelatini, kolajenden elde edilen saydam, renksiz ve tatsız bir gıda maddesidir. Yiyecek, ilaç, vitamin kapsülleri, fotoğrafçılık ve kozmetik üretimi gibi pek çok alanda jelleştirici ajan olarak kullanılır. Jelatin; şampuanlarda, yüz maskelerinde, meyve jöleleri ve pudinglerde, şekerlemelerde, marshmallowlarda, pastalarda, dondurmalarda, yoğurtlarda, fotoğraf filmlerinde, vitamin kaplamalarında ve kapsüllerde kullanılmaktadır.

Sığır jelatini, nem ve sıcaklığa karşı hassastır. Üretim sürecinde, kurutma aşamasında, kurutucuya giren havanın sıcaklık ve nem açısından uygun koşullarda olmaması durumunda jelatin kırılganlaşır veya jel erir ve doğru formda katılaşamaz. Yüksek bağıl nemin (RH) varlığı, jelatinin yiyecek ve ilaç endüstrisindeki uygulamaları göz önünde bulundurulduğunda, mikrobiyal kontaminasyona yol açar.

Nem Kontrolünün Sağlanmamasının Etkileri:

  • Jelin erimesi ve çözünürlük özelliklerindeki bozulması jelatini kullanılmaz hale getirir.
  • Mikrobiyal Kontaminasyon
  • Jelatinin Biyolojik Ayrışabilirliği

Nem Kontrolünün Sağlanmamasının Nedenleri:

Jelatin üretimi, oldukça kompleks bir süreç olup doğru iklimlendirme şartlarının uygulanmaması durumunda kaliteli bir son ürün elde etmek oldukça zordur. Bu sebeple kurutma sürecinde, jelatin sekiz ayrı sıcaklık bölgesinden 35 metre mesafe boyunca yavaşça ilerler ve bu aşamada nem kontrolü gereklidir.

Nem alma cihazı jelatin oluşumu sırasında nemi alarak, ilk nem içeriğini%70'ten yaklaşık%10-12 seviyesine düşürür ve böylece yüzey sertleşmesini ve hızlı kurumayı sağlar.

Endüstriyel silikajel rotorlu nem alma cihazları, havadaki nemi sürekli fiziksel adsorpsiyon yoluyla giderir ve jelatin kurutma için gereken en uygun nem koşullarını sağlar.

Üretim süreçlerinde jelatinin kalitesini korumak, prosesi düzenlemek ve enerji verimliliği sağlamak için NKT – Nem Kontrol Teknolojilerinden uzman desteği alabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için aşağıdaki iletişim formundan bize ulaşabilirsiniz.

İletişim Formu

Adınız ve Soyadınız
Telefon numaranız
Firma Adı
E posta adresiniz
Mesajınız
KVKK Bilgilendirmesini okudum, kabul ediyorum.